Aankondigingen homepage "laatste nieuws"


Update foto- en filmarchief

Geplaatst 9 mrt. 2021 12:04 door Deurzakkers Deventer   [ 9 mrt. 2021 12:04 bijgewerkt ]Ondanks alle Coronaperikelen, maar wellicht dankzij de avondklok, zijn er weer vele nieuwe foto's aan het fotoarchief toegevoegd. Onder andere van oude acts van de Damesgroep en van de Prinsengarde en opkomst van Prins Gert Jan in 1978. Maar ook weer van Dansgardes, Carnaval en nog veel meer. Wist u dat er momenteel ruim 25800 foto's in ons archief zitten? Ja, u leest het goed, vijf-en-twintig-duizenden-acht-honderd en nog wat foto's!


Neem ook eens een kijkje in ons foto en filmarchief. U vind het hier

(ons archief staat op een lokale server. Die moet eerst even opstarten. Werkt de link dus niet de eerste keer, probeer het dan nog eens)

Corona update 12 juni 2020

Geplaatst 12 jun. 2020 01:14 door Deurzakkers Deventer   [ 12 jun. 2020 01:15 bijgewerkt ]

Verenigingsactiviteiten
Vanaf 1 juni mogen wij weer activiteiten ontplooien voor maximaal 30 personen en vanaf 1 juli tot maximaal 100 personen. Uiteraard rekening houdend met de 1,5m afstand en alle veiligheidsmaatregelen. Indien deze versoepeling van de maatregelen overeind blijft, kunnen wij als vereniging gelukkig activiteiten na het zomerreces organiseren.

Repetities & trainingen
De repetities van Dynamite worden weer hervat. Echter wel onder strikte voorwaarden en eisen.

Het mogen zingen en muziek maken (restrictie voor zangkoren en blaasemsembles) is op dit moment nog steeds niet mogelijk heeft de regering vooralsnog te kennen gegeven.

Groepsactiviteiten
Indien groepen weer repetities en activiteiten gaan ontplooien is dit voor eigen risico en verantwoordelijkheid. Het vooraf melden van de activiteit bij het bestuur is wel een verplichting, aangezien wij als vereniging ook verplichtingen hebben naar de gemeente.

Aangezien er nog veel onduidelijkheid is over de effecten van de versoepeling, is het advies van het bestuur om zoveel mogelijk activiteiten pas weer na het zomerreces op te pakken. De veiligheid van onze leden staat tenslotte bovenaan.

Kijk voor meer informatie in de nieuwsbrief (voor leden) van mei 2020 of neem contact op met het bestuur.

Puzzelen op deurzakkers.nl

Geplaatst 30 apr. 2020 07:16 door Deurzakkers Deventer   [ 30 apr. 2020 07:16 bijgewerkt ]


En dan is dit al weer de laatste puzzelopdracht. Onze Hoogheid prinses Rachel is een echt Deurzakkerskind, met een rijke historie binnen onze vereniging. Reeds op jonge leeftijd was zij al als Dansmarietje actief. Hier volgen de 2 vragen. Hoelang is onze Hoogheid al actief betrokken geweest bij de Deurzakkers voordat zij Hoogheid werd? En welke blijk van waardering heeft zij daarvoor ontvangen? Stuur je antwoord weer naar 06-29324064.
De website redactie hoopt dat je surfen op www.deurzakkers.nl als leuk en informatief hebt ervaren. Mocht je na een bezoek aan onze website nog vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een berichtje naar 06-29324064 en we zullen daar zeker naar kijken.

Puzzelen op deurzakkers.nl

Geplaatst 19 apr. 2020 06:55 door Deurzakkers Deventer   [ 19 apr. 2020 06:55 bijgewerkt ]

Snuffelen in het foto- en filmarchief van de Deurzakkers is toch weer wat anders dan surfen langs de pagina´s van de website. Toch hebben onze Hoogheid prinses Rachel, Aad, Jeroen en Joost hun oplossing ingeleverd. Het was niet Prinses Sneeuwwitje, Aad, maar Prinses Marga Lorijn. Tja, het blijft natuurlijk nog steeds de vraag of Oud-Prinses Marga nog eens aan de lijst met Oud-Prinsen/Prinsessen toegevoegd gaat worden. En natuurlijk zien we op dat prachtige historische filmpje een frivole Tonnie Leerink als presentator.
De vierde opdracht is weer niet zo lastig. De vraag luidt: Welke Deurzakkers activiteit staat er gepland voor 3 mei? App je antwoord uiterlijk zondag 26 april 15.00 uur naar 06-29324064.

Puzzelen op deurzakkers.nl

Geplaatst 17 apr. 2020 00:31 door Deurzakkers Deventer   [ 17 apr. 2020 00:31 bijgewerkt ]

Ja ja, nu we het archief induiken wordt het wel wat lastiger. Er zijn ook zoveel leuke filmpjes en foto's, netjes gerubriceerd, te vinden op www.deurzakkers.nl. Weet je nog wat de opdracht was? "Ergens in ons archief vinden wij het "bewijs" dat onze oud Prinses Anita niet de eerste Prinses der Deurzakkers was. Wat vormt dit bewijs? Deel 2 van de opdracht is het volgende. In de jaren 70 vierden kinderen ook al kindercarnaval. Wie presenteerde dit festijn?" Ik zal je een beetje op weg helpen. Het eerste deel van de opdracht is behoorlijk "historisch" en het tweede deel zijn bewegende beelden.
Het leuke van "puzzelen op deurzakkers.nl" is dat je het overal en altijd kunt doen. Op je PC, je tablet of telefoon (behalve wanneer je een Nokia 3310 hebt). Of je nu thuis zit, op je werk of op de camping, overal kun je de website van de Deurzakkers bezoeken. Je kunt je antwoord tot uiterlijk zondag 19 april appen naar 06-29324064.

Puzzelen op deurzakkers.nl

Geplaatst 13 apr. 2020 13:11 door Deurzakkers Deventer   [ 17 apr. 2020 00:14 bijgewerkt ]

En toen was de tweede opdracht ook al weer voorbij. Leuk dat er weer zoveel mensen hebben gereageerd. Jij kunt ook nog steeds meedoen hoor. Het gaat niet om een prijs en er worden ook geen punten gegeven. De tweede opdracht luidde: "Hoeveel Prinsen heeft de derde Veurloper der Deurzakkers bediend en hoeveel verschillende Prinsen/Prinsessen hebben bij de Deurzakkers aan het roer gestaan?"
De derde Veurloper was, na Henk van der Vegt en Peter Brouwer, natuurlijk onze commandeur en "Master of the Darts" Giel ten Bulte. Giel was Veurloper van 11-11-1980 tot en met 11-11-1993. Op 11-11-1980 werd Jo Pouw voor de tweede keer geïnstalleerd als Prins John. De laatste Prins van Giel was Prins Gerhard I, ook wel bekend als Grootmeester Gerhard Brendel. Giel heeft in totaal 13 Prinsen mogen begeleiden. Het antwoord op het tweede deel van de opdracht is 49 verschillende Prinsen en Prinsessen hebben over de Deurzakkers geregeerd. Er kwamen wel wat leuke invalshoeken voorbij, maar vooralsnog is dit wat er in de annalen van de vereniging is opgetekend. Prinses Rachel, Marie-Ceciele, Giel, Kees, Joost, Aad, Cees, Jan, Jeroen en Mariska, dank voor de inzending. 

Hier volg opdracht 3. En daarvoor duiken we in ons foto en filmarchief. De opdracht bestaat wederom uit twee delen. Deel 1 slaat ook weer op de vorige opdracht. Ergens in ons archief vinden wij het "bewijs" dat onze oud Prinses Anita niet de eerste Prinses der Deurzakkers is. Wat vormt dit bewijs? Deel 2 van de opdracht is het volgende. In de jaren 70 vierden kinderen ook al kindercarnaval. Dit werd toen groots gevierd, zoals het filmpje laat zien. Wie presenteerde dat kindercarnaval? Ook als je nog niet eerder hebt meegedaan, kun je gewoon meepuzzelen. App voor zondag 19 april je antwoorden naar 06-29324064.  Veel plezier met deze puzzelopdracht.

Puzzelen op deurzakkers.nl

Geplaatst 12 apr. 2020 09:09 door Deurzakkers Deventer   [ 12 apr. 2020 09:09 bijgewerkt ]

Na deze heerlijke eerste Paasdag, onze website puzzel redacteur ligt nu met zadelpijn op de bank, kunnen wij ons voorstellen dat je niet meer aan de tweede website-puzzel-opdracht hebt gedacht. Echter, het weer op tweede Paasdag zal er echter totaal anders uitzien. En wat is er nou mooier dan een bezoekje aan de woonboulevard of Ikea? Nou, even rondstruinen op de website van de Deurzakkers natuurlijk. We hebben nog steeds de vragen: "Hoeveel Prinsen heeft de derde Veurloper der Deurzakkers bediend en hoeveel verschillende Prinsen/Prinsessen hebben bij de Deurzakkers aan het roer gestaan?" open staan. Dit antwoord is te vinden op www.deurzakkers.nl.  We verlengen de inlevertermijn met nog een dag. Dus uiterlijk tweede Paasdag, 's avonds 23.59 uur kun je je antwoord nog appen naar 06-29324064. Dan beginnen we dinsdag weer met een nieuwe leuke en verrassende puzzelopdracht.

Puzzelen op deurzakkers.nl

Geplaatst 5 apr. 2020 03:29 door Deurzakkers Deventer   [ 12 apr. 2020 08:57 bijgewerkt ]


Gezellig puzzelen en zo de website van de Deurzakkers ontdekken. Dat is het doel van de "website-puzzel-opdracht". En de eerste opdracht is een feit. Massaal werd er gereageerd op de vraag: "Hoe luidt de derde regel uit het eerste couplet van het Lieflied der Deurzakkers?". Het antwoord is: "Woar moj oe verdrêêt dan bergen". Dit was vrij eenvoudig te vinden. Doch gingen er twee mensen de mist in die het eerste deel van de tekst aanzagen voor het couplet, maar dat is het refrein. Prinses Rachel, Bjorn en Leonie, Aad, Gerard, Adam, Jeroen, Marie-Ceciele, Harry, Joost, Gerhard en Corry, Wil, Mariska, Giel en Cees, dank voor jullie inzending.

Zoals jullie weten hebben wij een prachtige jonge Veurloper, Thijs. Echt iemand met een eigen inbreng, die het op zijn manier doet. Met respect voor de verenigingscultuur, maar met een hedendaagse inslag. De rol van de Veurloper binnen de Deurzakkers mag zeker niet onderschat worden. Hij immers is er verantwoordelijk voor dat een Hoogheid lekker in zijn/haar carnavalsvel zit. Dat hij/ze tot haar recht komt en zich kan ontwikkelen tot een echte Prins/es der Deurzakkers. Dat is natuurlijk fijn voor de persoon in kwestie, maar zeker niet onbelangrijk voor de club. De Hoogheid is naar buiten toe immers het visiteplaatje en in belangrijke mate verantwoordelijk voor onze image. Voor de club zelf is een Hoogheid een inspiratiebron en het jaarlijkse "nieuwe leven" dat voor een club als de Deurzakkers zo belangrijk is.

Zo, dit was de inleiding voor de tweede opdracht. Veurloper Thijs heeft ook enkele voorgangers. Veurlopers zoals Ronald, Eli en Erwin, die kortstondig hun Hoogheden hebben begeleidt. Maar ook Giel en Rob die dat wat langer (ik hoor wel eens: "Ik wist vroeger niet eens dat er ook andere Veurlopers bestonden") gedaan hebben. De volgende opdracht bestaat uit twee delen. De eerste opdracht luidt: Hoeveel Prinsen heeft de derde Veurloper der Deurzakkers bediend? Vraag twee luidt: Hoeveel verschillende Prinsen/Prinsessen hebben bij de Deurzakkers aan het roer gestaan? Veel plezier met het puzzelen en app je inzending weer voor aanstaande zondag naar 06-29324064.

Website puzzel opdracht

Geplaatst 3 apr. 2020 05:18 door Deurzakkers Deventer   [ 3 apr. 2020 05:18 bijgewerkt ]

Weet jij het antwoord al op de website puzzel opdracht? Hoe luidt de derde regel uit het eerste couplet van ons Lieflied? Je hebt nog tot morgenavond 00.00 uur om het je antwoord te appen naar 06-29324064. Zondag volgt de nieuwe opdracht.

Puzzelen op www.deurzakkers.nl

Geplaatst 29 mrt. 2020 10:08 door Deurzakkers Deventer   [ 5 apr. 2020 03:03 bijgewerkt ]

Wist je dat je op de website van de Deurzakkers heel veel wetenswaardigheden kunt vinden? Van verenigingshistorie tot liedjes, en van een fotoarchief tot de agenda. In deze tijd van Corona-stilte, zoeken we naar vermaak binnenshuis. Het leek de website redactie dan ook leuk om deze twee feiten met elkaar te combineren en een "website-puzzel-speurtocht" te organiseren. Vandaag en de komende 4 zondagen publiceren wij een puzzelopdracht. Het antwoord is op onze website te vinden. Als je het hebt gevonden, dan app je de oplossing en je naam naar 06-29324064. 
We beginnen met een simpele en voor menigeen verrassende opdracht. Onze officiële  activiteiten worden altijd afgesloten met ons Lieflied. De tekst daarvan is geschreven door onze Grootmeester en Souverein Gerard van der Vegt. Maar wist je ook dat het Lieflied eigenlijk uit 3 coupletten bestaat? Wij zingen altijd het laatste. De opdracht is nu: Hoe luidt de derde regel uit het eerste couplet van het Lieflied der Deurzakkers? App dus je antwoord en je naam naar 06-29324064. Veel plezier de komende weken met de website-puzzel-speurtocht. 

1-10 of 92