Puzzelen op deurzakkers.nl

Geplaatst 5 apr. 2020 03:29 door Deurzakkers Deventer   [ 12 apr. 2020 08:57 bijgewerkt ]

Gezellig puzzelen en zo de website van de Deurzakkers ontdekken. Dat is het doel van de "website-puzzel-opdracht". En de eerste opdracht is een feit. Massaal werd er gereageerd op de vraag: "Hoe luidt de derde regel uit het eerste couplet van het Lieflied der Deurzakkers?". Het antwoord is: "Woar moj oe verdrêêt dan bergen". Dit was vrij eenvoudig te vinden. Doch gingen er twee mensen de mist in die het eerste deel van de tekst aanzagen voor het couplet, maar dat is het refrein. Prinses Rachel, Bjorn en Leonie, Aad, Gerard, Adam, Jeroen, Marie-Ceciele, Harry, Joost, Gerhard en Corry, Wil, Mariska, Giel en Cees, dank voor jullie inzending.

Zoals jullie weten hebben wij een prachtige jonge Veurloper, Thijs. Echt iemand met een eigen inbreng, die het op zijn manier doet. Met respect voor de verenigingscultuur, maar met een hedendaagse inslag. De rol van de Veurloper binnen de Deurzakkers mag zeker niet onderschat worden. Hij immers is er verantwoordelijk voor dat een Hoogheid lekker in zijn/haar carnavalsvel zit. Dat hij/ze tot haar recht komt en zich kan ontwikkelen tot een echte Prins/es der Deurzakkers. Dat is natuurlijk fijn voor de persoon in kwestie, maar zeker niet onbelangrijk voor de club. De Hoogheid is naar buiten toe immers het visiteplaatje en in belangrijke mate verantwoordelijk voor onze image. Voor de club zelf is een Hoogheid een inspiratiebron en het jaarlijkse "nieuwe leven" dat voor een club als de Deurzakkers zo belangrijk is.

Zo, dit was de inleiding voor de tweede opdracht. Veurloper Thijs heeft ook enkele voorgangers. Veurlopers zoals Ronald, Eli en Erwin, die kortstondig hun Hoogheden hebben begeleidt. Maar ook Giel en Rob die dat wat langer (ik hoor wel eens: "Ik wist vroeger niet eens dat er ook andere Veurlopers bestonden") gedaan hebben. De volgende opdracht bestaat uit twee delen. De eerste opdracht luidt: Hoeveel Prinsen heeft de derde Veurloper der Deurzakkers bediend? Vraag twee luidt: Hoeveel verschillende Prinsen/Prinsessen hebben bij de Deurzakkers aan het roer gestaan? Veel plezier met het puzzelen en app je inzending weer voor aanstaande zondag naar 06-29324064.