Puzzelen op deurzakkers.nl

Geplaatst 13 apr. 2020 13:11 door Deurzakkers Deventer   [ 17 apr. 2020 00:14 bijgewerkt ]
En toen was de tweede opdracht ook al weer voorbij. Leuk dat er weer zoveel mensen hebben gereageerd. Jij kunt ook nog steeds meedoen hoor. Het gaat niet om een prijs en er worden ook geen punten gegeven. De tweede opdracht luidde: "Hoeveel Prinsen heeft de derde Veurloper der Deurzakkers bediend en hoeveel verschillende Prinsen/Prinsessen hebben bij de Deurzakkers aan het roer gestaan?"
De derde Veurloper was, na Henk van der Vegt en Peter Brouwer, natuurlijk onze commandeur en "Master of the Darts" Giel ten Bulte. Giel was Veurloper van 11-11-1980 tot en met 11-11-1993. Op 11-11-1980 werd Jo Pouw voor de tweede keer geïnstalleerd als Prins John. De laatste Prins van Giel was Prins Gerhard I, ook wel bekend als Grootmeester Gerhard Brendel. Giel heeft in totaal 13 Prinsen mogen begeleiden. Het antwoord op het tweede deel van de opdracht is 49 verschillende Prinsen en Prinsessen hebben over de Deurzakkers geregeerd. Er kwamen wel wat leuke invalshoeken voorbij, maar vooralsnog is dit wat er in de annalen van de vereniging is opgetekend. Prinses Rachel, Marie-Ceciele, Giel, Kees, Joost, Aad, Cees, Jan, Jeroen en Mariska, dank voor de inzending. 

Hier volg opdracht 3. En daarvoor duiken we in ons foto en filmarchief. De opdracht bestaat wederom uit twee delen. Deel 1 slaat ook weer op de vorige opdracht. Ergens in ons archief vinden wij het "bewijs" dat onze oud Prinses Anita niet de eerste Prinses der Deurzakkers is. Wat vormt dit bewijs? Deel 2 van de opdracht is het volgende. In de jaren 70 vierden kinderen ook al kindercarnaval. Dit werd toen groots gevierd, zoals het filmpje laat zien. Wie presenteerde dat kindercarnaval? Ook als je nog niet eerder hebt meegedaan, kun je gewoon meepuzzelen. App voor zondag 19 april je antwoorden naar 06-29324064.  Veel plezier met deze puzzelopdracht.