De Hoogheid stelt zich voor

Daar sta je dan!! Om 11 over 11 op 11- 11. Eerlijk gezegd leek het  of ik in mijn nakie stond... ik voelde me als dat kleine meisje van 5 die voor het eerst moest optreden op een Galapronkzitting, foi wat spannend!! Ik voelde mijn benen niet meer en ik dacht hoe kom ik straks ooit op dat podium? Ik vind het al 27 jaar spannend. Ik lijk dan wel een klein kind, want een paar weken van te voren bedenk ik me al wie het zou kunnen zijn dit jaar. Als dan die spannende muziek begint, de lampen uitgaan, en het rond de klok van elven is, dan word ik pas echt zenuwachtig.

Nu ging het dus over mezelf. Nu was ik die persoon. Zal iemand mij verwachten? Verdenkt iemand mij? Ben ik door iemands hoofd gegaan?

Ik denk dat ik liever nog een keer een bevalling doe dan nog eens zo'n moment te hebben.  Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest.

Ik haalde van alles in mijn hoofd. Dadelijk valt de zaal stil of zie ik afkeurende gezichten of klapt er niemand of hoor je geroezemoes in de zaal ... Nachtmerries had ik er van.

Maar, het tegendeel werd bewezen. Jeetje wat een onthaal. Wat een gejuich. Wat een feest. Dat was al direct mijn eerste trillip moment. Ja, ik ben een jankerd. Dus  bereid jullie maar voor dit jaar hahaha. Ik voelde mij direct welkom. Natuurlijk voel ik me dat altijd bij jullie, maar als prinses binnen komen bij de deurzakkers is ff anders hè.

Jullie weten allemaal wel wie ik ben. Voor diegene die dat niet weten, bij deze.

Mijn naam is Rachel van Brussel. Freule (ongetrouwde dochter) van Oud-Prins Gerard en Rita van Brussel

 Ik ben 33jaar, mooier kan niet hè. 3x11 jaar zijn en prinses van de Deurzakkers zijn.

Ik heb 2 mannen  thuis, Koen mijn vriend, waar ik al 12 jaar mee samen ben en Jay ons zoontje van 6. En wat zijn wij blij met hem en trots op hem en gek met hem ❤

Ik werk als caissière bij de Plusmarkt in Olst. Ik heb nog nooit zo'n ontzettend leuke baan gehad. En dan heb ik het nog niet eens over mijn collega's gehad. Maar ook wil ik de lieve klanten niet vergeten. Ik werk hier nu 2,5 jaar en ga nog steeds elke dag met heel veel plezier naar mijn werk. Ik hoop dat ik hier nog heel lang mag werken.

Verder probeer ik erg veel te genieten van het leven. Samen met mijn gezin, maar natuurlijk ook met mijn familie en vrienden en ook de Deurzakkers horen daar bij!

Carnaval vieren doe ik altijd met mijn familie en vrienden. Koen houd er niet van. Hij heeft het 1 jaar geprobeerd. Het is niet zijn ding. Maar hij vind het superleuk voor mij en gunt mij die week. En alle avondjes er omheen. Hij kent jullie inmiddels van alle verhalen en foto's  en laat mij dan ook met een gerust hart achter bij jullie.

Ik ben bij de Deurzakkers begonnen als dansmarieke op 5 jarige leeftijd tot mijn 17e ongeveer. Daarna heb ik de dansgarde ook nog een tijdje getraind samen met mijn vriendin Renee. Die ik ook via de Deurzakkers ken. Zoals vele andere vrienden van mij!!!

Ondertussen ben ik trompet gaan leren spelen en ben toen bij de Deurmatten gegaan. Dat vond ik altijd erg leuk en eigenlijk stiekem nog steeds een beetje. Muziek maken met je vrienden is toch wel bijzonder.

Ik heb ongeveer denk ik zo'n 9 jaar bij de Deurmatten gespeeld.

Ik weet het eigenlijk niet precies. Wel weet ik dat ik dus al vanaf mijn vijfde bij de Deurzakkers ben en mij dus ook echt een Deurzakkers kind voel. Ik ben blij en trots dat ik bij de Deurzakkers ben opgegroeid!! Want zo voelt dat!

Dat ik bij de Deurzakkers kwam en dus begon als dansmarieke kwam door tante Betty en ome Be. Die zaten al bij de Deurzakkers en Leona hun dochter  danste bij de dansgarde. Leona had een keer een dansgardetoernooi in Olst en tante Betty vroeg of ik kwam kijken. Ik was meteen verkocht !! Zo'n mooi jurkje, glanzende panty's , witte laarsjes en knalrode lippenstift! En vooral die geweldige pruik , dat wilde ik ook!!!

Die pruik heb ik vervolgens meerdere keren vervloekt. En ik niet alleen. Wie had toen ooit gedacht dat ik Prinses zou worden !! Ik niet hoor!!

Sowieso natuurlijk niet. Omdat er tot voor kort natuurlijk alleen maar mannen waren die Hoogheid werden.

Ik hoop enorm op een geweldig jaar met een ieder van jullie. veel gezelligheid veel feestjes en veel dansjes en veel liefde. En dat er weer nieuwe vriendschappen gecreëerd worden.

Veel liefs prinses Rachel

14 nov. 2019