Dweilorkest de Deurmatten


Deurmatten Daeventer

De Deurmatten is de Hofkapel van CV de Deurzakkers. Wij spelen vooral bij verenigingsactiviteiten van onze vereniging en plezier in muziek maken staat bij ons centraal. Soms spelen we ook buiten de vereniging. Als onze muziek passend is, komen we er graag een feestje van maken. De samenstelling van de kapel is erg divers. Het jongste lid, Gijs (5 jaar) trommelt alleen mee tijdens enkele optredens en het oudste lid Gerard (65+ jaar) speelt wekelijks op de bekkens mee tijdens de repetities en de diverse optredens.


Samenstelling & instrumenten

Bij de Deurmatten worden onderstaande instrumenten bespeeld:

- trompetten (Claudia, Marie-Ceciele, Esther en Jeroen)

- baritons (Alice en Leonie)

- trombone (Jacobien)

- sousafoon / bas (Joost)

- bekkens (Gerard)

- percussie (Mariette)

- snaredrum (Edwin)

- minitrom (Gijs & Joep)

- grote trom (Renate)

Er is ruimte voor aanvulling van deze groep, ook buiten deze instrumenten. Zo is er in het verleden onder andere ook op de saxofoon gespeeld.


De achtergrond van de muzikanten is heel erg divers. De ene muzikant heeft diverse muziekcursussen gevolgd en de ander speelt vanuit de passie voor muziek en leert het binnen de groep. Iedereen draagt hierdoor op zijn of haar manier bij aan het geheel.


Muziek

Het repertoire is heel divers. We spelen:

- klapmarsjes (o.a. Tiroler en Over and Out)

- sfeermakers (o.a. De Toreador, Links naar Rechts en Joost)

- walsen (o.a. Kleine Café en Slavenkoor)

- dixieland muziek (o.a. Het leven is goed in het Brabantse land )


Daarnaast kennen wij diverse medleys en thema's

- Western (o.a. Rawhide en Country Roads)

- Braziliaans (o.a. La Bamba en Carnaval de Paris)

- André Hazes (o.a. Zij gelooft in mij en Bloed, zweet & tranen)

- Kerst (o.a. Winterwonderland en Rudolf)

Wij komen vaak spelend binnen op locatie met ons eigen nummer 'Uut de Weg'.


Optredens

We spelen vooral tijdens de verenigingsactiviteiten Ellufde van de Ellufde, Galapronk, en (kinder)carnaval. Daarnaast doen wij af en toe mee aan een dweilkapellenfestival, kerstoptreden(s) en verzorgen wij af en toe een optreden op (privé) locatie.


Repetities

Wekelijks repeteren wij op woensdagsavond tussen 20.00u en 22.00u of vrijdagavond tussen 20.00 en 22.30 uur, met uitzondering van de laatste vrijdag in de maand. In de zomerperiode neemt de frequentie af en stemmen we samen af wanneer het lukt.


Kleding

Door het jaar heen hebben we diverse optredens. Afhankelijk van het optreden en de sfeer van de avond passen wij ons qua kleding aan. Tijdens de Ellufde van de Ellufde en het carnaval dragen wij onder andere onze Deurmatten kiel. Voor de Galapronk hebben wij speciale galakleding. Tijdens het carnaval is er ieder jaar een ander thema, hier passen wij jaarlijks onze feestkleding op aan.


Functies

De muzikaal leider van de Deurmatten is de Kapelmeister, Joost ten Bulte. Hij is aanspreekpunt voor verenigingsaangelegenheden en externe muzikale optredens. Tevens schrijft hij de muziek. De keuze van de muziek wordt in overleg met de leden van de kapel bepaald.


Waar mogelijk kunnen wij zelf ook mensen opleiden. Zowel op het slagwerk als diverse koperinstrumenten. Ook is het mogelijk om eerst kennis te maken met een instrument, zonder gelijk een instrument aan te hoeven schaffen.Wil je een keer kijken bij een repetitie of wil je meer informatie over ons? Neem gerust contact op of kom een keer langs.


Contactgegevens:

Deurmatten Daeventer

Joost ten Bulte

06-43035179

deurmatten@gmail.com