Zangkoor de Hofzangers


De Hofzangers der Deurzakkers

In 1980 werd deze zanggroep gevormd als onderdeel van carnavalsvereniging “De Deurzakkers”. De hofzangers bestaan uit ruim 15 verenigingsleden. Sinds kort hebben we nu ook drie damesleden erbij. Binnen de Deurzakkers werd al veel gezongen. Het repertoire was echter beperkt en bestond voornamelijk uit kroeg- en drankliederen. Ook werd er met carnaval kleine sketches vergezeld van liedjes opgevoerd. Om dit geheel wat meer gestroomlijnd aan te pakken, werd “De Hofzangers” opgericht.

Met regelmatige repetities werd er een repertoire opgebouwd bestaande uit meezingnummers, maar ook veel Limburgse liedjes werden voorzien van een “Daeventer” tekst, waarbij het dialect een hoofdrol speelde. Deze liedjes werden meegebracht door Pierre Driessen, één van de bekendste oud-prinsen van de Deurzakkers.

Tijdens de Galapronkzitting wordt een “act” met een speciaal thema uitgevoerd door de Hofzangers. Een “act” bestaat uit een sketch, vergezeld van een aantal liedjes. Door de sketch weg te laten, blijven de liedjes over. Het totale repertoire bestaat onder andere uit Nederlandse, Duitse, Franse, Engels, Russische, Tsjechische, Amerikaanse liedjes. Ook cowboy-, zeemans-, cabaret- en musicalliedjes zitten in het repertoire.

De Hofzangers zijn te horen tijdens de “Galapronkzitting”, maar zij verzorgen ook optredens voor charitatieve instellingen. Verder zijn ze te horen tijdens speciale gelegenheden en op momenten dat de Hofzangers ergens bij elkaar zijn. Per slot van rekening zingen we omdat we er plezier in hebben.

De Hofzangers staan momenteel onder muzikale leiding van Veurzwaaier Wim ten Bulte. De begeleiding bestaat uit Harrie de Vries en Jacky van Dijk op accordeon en soms, Jeroen Overkamp op viool. Ook is er af en toe begeleiding door een eigen mini- muziekgroepje.