Dynamite Deurzakkers DansfestivalHet Dynamite-Deurzakkers Dansfestival zal plaatsvinden op zondag 5 maart 2023 in het Hof van Salland, Dorpsstraat 30 in Diepenveen. De opening zal zijn om 11.00 uur en de prijsuitreiking rond 16.30 uur.


In totaal zijn er ruim ... verschillende dansen, van ... verschillende dansgroepen. De dansgroepen zijn verdeeld over 20 klassen, van minioren tot hoofdklasse. Iedere groep heeft een eigen stijl: garde, show en karakter en er wordt solo, in duo’s en in groepen gedanst. Ze dansen uiteraard voor de lol, maar er is zeker ook een jury die alle dansen beoordeelt. Naast de reguliere prijzen zal er ook een wisselbokaal komen voor de danser/danseres/dansgroep met de meeste Starquality.

De dansgroepen komen uit Groningen, Babberich, Deventer, Olst, Raalte, Broekland, Ter Aar, Enschede en Bemmel.


Entreeprijzen: € voor volwassen, € voor kinderen onder de 12 jaar en voor 65+. Kinderen onder de 2 jaar gratis toegang. Hoogheden in ornaat hebben ook gratis toegang.

Pinnen is mogelijk bij de entree.


Dynamite is de dansgroep van carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Deventer. Dynamite heeft op dit moment minioren-, junioren- en een jeugdgarde. Wekelijks trainen zij en door het jaar heen dansen zij op diverse festivals en tijdens verschillende activiteiten.

In het verleden hebben De Deurzakkers ook al een aantal dansgardefestivals georganiseerd. De laatste keer is echter inmiddels alweer ruim 15 jaar geleden.