Dansgroep Dynamite


Ontstaan
Dynamite is een onderdeel van carnavalsvereniging de Deurzakkers in Deventer en is opgericht in 2014. In het verleden hadden de Deurzakkers altijd dansgardes. In 2008 stopten er teveel danseressen tegelijkertijd, waardoor er jarenlang geen dansgarde binnen C.V. de Deurzakkers is geweest. Twee enthousiaste leden hebben in 2014 de draad weer opgepakt en zich ingezet voor het vormen van een nieuwe dansvereniging.

Wij zijn erg blij dat dat is gelukt !!


Dansgroepen
Dynamite bestaat op dit moment uit meerdere dansgroepen en solistes. De meiden zijn tussen de 5 en 18 jaar oud. We dansen zowel showdans als gardedans.


Optredens
We dansen in ieder geval op de 11e van de 11e (prinsenverkiezing) van C.V. de Deurzakkers. Dit optreden is in de vooravond. Een tweede vast optreden is op de Galapronkzitting van C.V. De Deurzakkers, de laatste zaterdag van januari.
Daarnaast proberen we aan 1 a 2 festivals deel te nemen.


Trainingen
Plezier in dansen staat bij ons voorop!
Daarnaast willen we natuurlijk ook kwaliteit neerzetten en ons op professionele wijze presenteren. We trainen iedere donderdagmiddag (m.u.v. de schoolvakanties) in Wijk- en Speeltuinvereniging de IJssel en verwachten van de danseressen dat ze zoveel mogelijk op de trainingen aanwezig zijn.

De groepen worden getraind door 3 trainsters en 2 leidster. Deze begeleiden de groepen ook tijdens optredens met hulp van een aantal ouders.


Nieuwe leden

Dynamite is een kleine dansvereniging en dit willen we ook graag blijven. Er is altijd gelegenheid om een keer op de training te komen kijken. Wel graag even van te voren hierover contact opnemen door een mail te sturen naar dynamite.deurzakkers@gmail.com

Wanneer er plek is binnen de groep nemen we contact op met de eerst wachtende. Voor het nieuwe lid geldt dat deze 2 proeflessen mag meedraaien. Als een nieuw lid besluit te komen dansen verwachten wij dat deze in ieder geval het seizoen afmaakt.

Contributie
De contributie bedraagt € 7,50 per maand. Iedere danser(es) krijgt een eigen jurk, trainingspak, borstel, panty en donut.  Alle kleding en accessoires blijven te allen tijde eigendom van de vereniging.
Voor de minioren en junioren heeft de vereniging danslaarzen. De jeugd danst op eigen danslaarzen.